Get some Headspace

(Scroll down for English)

Ik ben een enorme introvert. En heel kort door de bocht houdt dat (voor mij) in dat er niet zoveel hardop uit mijn mond komt, maar dat het in mijn hoofd nooit stil is. Van buiten lijk ik dan rustig (ik kan op de bank voor de tv hangen) maar in mijn hoofd heb ik een soort van ADHD. Mijn gedachten schieten van links naar rechts, het is een internetbrowser met zo’n 100 tabbladen open.

Ik ben daardoor bijna nooit “in het moment”, maar in mijn hoofd doorlopend bezig met wat ik al gedaan heb of nog ga doen. In het verleden of de toekomst dus, maar niet in het nu. Bovendien heb ik altijd (onnodige) haast. Ik wil alles zo snel mogelijk doen. Zo snel mogelijk boodschappen doen, zo snel mogelijk de was opvouwen en zo snel mogelijk de vaatwasser uitpakken. Om vervolgens uitgeblust op de bank te hangen, Netflix te kijken en me aan het eind van de avond niet uitgerust te voelen.

Ik mis hierdoor een heleboel en ben me weinig bewust van de wereld om me heen. Die regenboog? Niet gezien. Meditatie leek me een goede oplossing voor dit probleem en in het verleden heb ik dat een aantal keer geprobeerd. Mijn hoofd leeg maken en nergens meer aan denken. Elke keer begon ik enthousiast, maar al snel was ik er weer klaar mee. Tot ik Headspace tegen kwam.

De (Engelstalige) Headspace app leert je op een heldere en nuchtere manier mediteren. Onder begeleiding van Andy Puddicombe leer je eerst in tien lessen de basis en daarna zijn er verschillende packs beschikbaar die je kunnen helpen met slapen, je focus verbeteren, je boosheid loslaten of je zelfvertrouwen verbeteren.

Headspace spreekt me aan omdat het mediteren is op een nuchtere manier. Andy legt uit dat mediteren niet inhoudt dat je aan niks probeert te denken. Het gaat er om met een afstand naar je gedachten te kijken. Dus niet meerennen in het verkeer, maar langs de kant van de weg zitten en het verkeer observeren. Ook zijn er tal van animaties die de theorie op een simpele manier uitleggen. De app is mooi vorm gegeven en herinnert je er door middel van meldingen aan met regelmaat te mediteren. Ook stuurt hij je af en toe quotes waar je bij kunt stil staan.

Je kunt de basislessen gratis proberen en kijken of het iets voor je is. Daarna zijn er verschillende betaalde opties (een lidmaatschap per maand, jaar of levenslang) die het geld zeker waard zijn. Ga jij het ook proberen? Of heb jij een andere manier om je hoofd helder te houden?

Meer informatie vind je op http://www.headspace.com

I’m a huge introvert. And to put it simple, for me that means that I don’t say a lot of things out loud, but inside my head it is never ever quiet. I may seem calm on the outside (I might be lying on the couch watching tv) but internally there’s a lot going on. My brain is like an internet browser that has about a hundred tabs open.

This causes me to almost never be in the moment. I am constantly thinking about things I have already done or still have to do. So, I am either in the past or in the future, but very little in the now. On top of that, I am literally always in an unnecessary hurry. Everything I do, I need to do at lightning speed. Set an Olympic record running errands, folding laundry or unloading the dish washer. So that after all of that, I can crash on the couch, totally exhausted, watching Netflix and feeling anything but relaxed.

This behaviour causes me to miss out on a lot. I’m not very aware of the world around me. That rainbow? Hadn’t noticed. Meditation seemed like a good solution to this problem and I have made many attempts to learn how to meditate in the past. Clear my mind and think of nothing. Each time I started enthusiastically, to throw in the towel again after a couple of days. Until I found Headspace.

Headspace is an app (English spoken) that teaches you how to meditate in an easy, fun and clear way. Andy Puddicombe teaches you the basics in ten lessons and after that, several packs are available that will help you improve your sleep, help you to focus better, let go of your anger or boost your self esteem.

I like Headspace because it is very down to earth. Andy explains to you that meditating is not about trying to think of nothing. It’s about being able to observe your thoughts from a distance instead of being overwhelmed by them. So don’t go off and run with the busy traffic, but being able to sit by the road side and just observe the traffic. Also, there are a ton of fun animations that explain the theory in a simple way. The app is beautifully designed and reminds you to meditate on a regular basis. It also sends you quotes during the day that you can reflect on.

You can try the basic lessons for free and after that there are several paid options (monthly or yearly subscriptions or one for life). I think Headspace is definately worth the money. Will you give it a try? Or do have another way to keep a clear head?

For more information, http://www.headspace.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: