A walk in the park

(Scroll down for English)

Elke grote stad heeft wel een mooi park. Central Park in New York, Golden Gate Park in San Francisco en het Vondelpark in Amsterdam. Maar in Singapore vind je een park dat je nergens anders vindt, Gardens by the Bay.

Gardens by the Bay is een park dat vijf jaar geleden opende en onder meer bedoeld is om Singapore (nog) groener te maken. Zo wordt er regenwater opgevangen om de planten water te kunnen geven en bio-afval verbrand om energie op te wekken. Maar buiten dat is het gewoon een oogverblindend mooi park.

In Gardens by the Bay vind je behalve een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten de Flower Dome, het Cloud Forest en de Supertree Grove. Alledrie met een futuristische uitstraling die je een onwerkelijk gevoel geven als je er dan echt staat.

De Flower Dome is een van ’s werelds grootste kassen met een pracht aan geweldige bloemen en planten van over de hele wereld. Je kijkt er echt je ogen uit. Overal prachtige kleuren en de meest exotische bloemen die je ooit hebt gezien. Als je van foto’s maken houdt, kun je hier je lol op.

Het Cloud Forest is de tweede kas in Gardens by the Bay. Wanneer je binnen komt, wacht je een adembenemend plaatje. Een enorme indoor waterval in een zee van groen. Je kunt er helemaal naar boven lopen om daar van het uitzicht te genieten, al krijg je de hoofdprijs toch echt wel meteen bij binnenkomst. Onbeschrijfelijk mooi.

In de Supertree Grove waan je je in de toekomst. Enorme, futuristische bomen, voor een deel begroeid. Je voelt je ineens heel klein als je er tussen loopt. En waar de bomen overdag al schitterend zijn, zijn ze ’s avonds zo mogelijk nog mooier. De bomen worden dan verlicht en dat is echt ongelooflijk mooi.

Dit is zo’n blog post waarin plaatjes gewoon meer zeggen dan 1000 woorden. Kijk, geniet en ga er zeker heen wanneer je in Singapore bent.

Toegang tot het park is gratis, maar je moet wel een ticket kopen voor toegang tot de Flower Dome, het Cloud Forest en de OCBC Skywalk, waarbij je op hoogte door de Supertrees loopt. Ook rijdt er een shuttle in het park naar de Domes. Een aanrader in het klimaat van Singapore 🙂

Meer informatie vind je op de site, http://www.gardensbythebay.com.sg

Each city has its own beautiful park. Central Park in New York, Golden Gate Park in San Francisco and the Vondelpark in Amsterdam. But Singapore has a park like no other, Gardens by the Bay.

Gardens by the Bay opened five years ago and one of its goals is to make Singapore (even more) sustainable. Therefor, the rain is being collected in a reservoir to water the plants with later and bio-waste is being burned to create new energy. But besides these noble efforts, the park is just stunningly beautiful. 

Besides housing numerous plants and flowers, Gardens by the Bay is also home to the Flower Dome, the Cloud Forest and the Supertree Grove. All three of them have a futuristic look and feel and it’s hard to believe everything you see. 

The Flower Dome is one of the world’s biggest greenhouses where you’ll find plants and flowers from all over the world. It’s amazing. You’re surrounded by vibrant colors and you’ll see the most exotic flowers. If you love taking pictures, you’ll have a blast here. 

The Cloud Forest is the other greenhouse you’ll find in Gardens by the Bay. When entering, you’ll see the most stunning picture ever. A huge indoor waterfall, embedded in a sea of green. You can walk all the way up to the top and enjoy the view there as well. But to be honest, the view when entering is the icing on the cake. 

When standing in the Supertree Grove, you’ll think you’ve  traveled to the future. Huge, futuristic trees, partially overgrown with plants. Standing between these enormous trees, you’ll feel very tiny. And you may think the trees are beautiful by day, but at night they light up and become absolutely stunning. 

This is one of those blog posts in which a picture will say more than a 1000 words. So sit back, enjoy and be amazed. And definately go visit whenever in Singapore. 

Admittance to the park is free, but you do have to buy tickets to visit the Flower Dome, the Cloud Forest and the OCBC Skywalk, which connects the Supertrees. There’s also a shuttle service, which can take you to the Domes. Using it is not a bad idea considering Singapore’s very hot and humid climate 🙂 

You’ll find more information on the website, http://www.gardensbythebay.com.sg

 

One thought on “A walk in the park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: