Bulgur Bibimbap

Ik doe inmiddels anderhalf jaar aan crossfit, een intensieve sport die kracht en cardio met elkaar verbindt. Het is voor mij een fijne uitlaatklep, die me zowel fysiek als mentaal sterker maakt. Sinds begin dit jaar focus ik me daarnaast meer op gezonde voeding, om beter voor mezelf te zorgen en mijn sportprestaties te verbeteren. Hiervoor werk ik samen met een voedingscoach, die me adviseert over mijn aantal calorieën op sport- en rustdagen en de voor mij juiste verdeling van koolhydraten, proteïne en vetten. Binnen die persoonlijke richtlijnen ga ik zelf aan de slag en bedenk gezonde, lekkere dingen.

Ik hou van reizen en van eten en een van mijn favoriete internationale gerechten is Bibimbap. Een pittig rijstgerecht met verschillende soorten groente, vlees en ei. Afgelopen week heb ik een variant hierop met bulgur gemaakt, hier vind je het recept:

Voor 2 personen;

– 100 gram bulgur;

– 250 gram kastanjechampignons;

– 200 gram spinazie;

– ongeveer 15 cherrytomaatjes;

– 2 eieren;

– 150 gram biefstuk;

– knoflookpasta

– olijfolie;

1. Breng een pan water aan de kook voor de bulgur en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons en snijd ze in vieren. Breek de eieren en doe ze elk in een apart klein schaaltje, zorg dat de dooier nog heel is.

2. Snijd de biefstuk in reepjes en marineer deze met een eetlepel olijfolie en een flinke theelepel knoflookpasta. Doe de tomaatjes in een kleine ovenschaal met een scheutje olijfolie en wat zout en peper.

3. Kook de bulgur in 10 minuten gaar en zet de tomaatjes in de oven.

4. Nu moet je aan de slag en multitasken, de uitdaging is te zorgen dat alles tegelijk klaar is 😉 Bak de paddestoelen, de biefstuk, roerbak de spinazie en bak de eitjes (ik vind die zelf het lekkerst met een hele dooier, die nog vloeibaar is van binnen).

5. Haal de tomaatjes uit de oven. Giet de bulgur af en schep die op de borden. Leg het ei daar in het midden bovenop en de andere ingrediënten daarom heen.

Twee tips:

– Ik verwarm mijn borden vaak voor in een oven van 60 graden Celsius. Je eten blijft dan langer lekker warm.

– Je kunt dit gerecht maken met alle ingrediënten die jij lekker vindt. Vervang de bulgur bijvoorbeeld door zilvervliesrijst of couscous, neem kip in plaats van biefstuk en gebruik de groente waar jij van houdt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: